ИСПЛАНИРАЈТЕ КАКО ДА ГО ЖИВЕЕТЕ ЖИВОТOT

Многумина од нас се чуствуваме како да лебдиме во животот, работиме напорно, но чуството дека ништо не правиме, не не напушта. Главна причина за тоа е фактот дека не посветуваме многу време мислејќи, што всушност сакаме ние од нашиот живот и не си поставуваме цели за себе. Сепак, дали некој од нас би се согласил […]

10 ВЕШТИНИ ЗА СРЕЌЕН ЖИВОТ

Живејте среќен зивот со правење план за својата среќа. Никој од нас не би почнал да прави торта, без рецепт, никој не би тргнал на непознато место, без мапа. Како тогаш да бидеме среќни без прво да направиме план како да стигнеме до нашата среќа. Со правење на план за нашата среќа, го правиме првиот […]