За нас

Пицеријата Енрико е отворена на 28.09.1991 година, што ја прави пионер во подготвувањето италијанска храна во Скопје. Поставена е на 80 метри квадратни во Трговскиот комплекс Лептокарија. Вкупно 50 лица можат да уживаат во внтрешноста на пицеријата и дополнителни 40 лица на терасата. Она што го прави Енрико посебен и поразличен од сите останати пицерии е употребата на најсвежи и најквалитетни состојки во подготовката на салатите, пиците, тестенините, традиционалните италијански десерти и повеќе видови италијански специјалитети... Тестата со кои се приготвуваат тестенините се прават по оригинални италијански рецепти токму овде, во нашата кујна и тоа е тајната на уникатниот и свеж вкус на тестенините на Енрико.

Контакт

Град: Скопје
Адреса: Т.Ц. Карпош


Тел. број: +389 2 3061 273


web-site: Енрико